Neem jij ook deel aan één van de Europese Bioblitzen?

Afbeelding
affiche

Tijdens de Week van de Biodiversiteit kan jij mee onderzoeken hoe het met onze biodiversiteit gesteld is!

We selecteerden 14 waardevolle Natura 2000-gebieden in België waar verschillende partners samenwerken om meer en betere natuur te creëren. Diverse plant- en diersoorten zijn hier beschermd en alles wordt in het werk gesteld om hun aantal te laten toenemen in de komende jaren.

Wij nodigen je uit om tussen 18 en 26 mei naar (een van) de geselecteerde gebieden te gaan en soorten te observeren. Je kan je waarnemingen op twee manieren vastleggen. Ga naar www.waarnemingen.be en maak je account aan. Voer daarna je waarnemingen in een deelnemend gebied één voor één in en... gefeliciteerd! Je hebt een bijdrage gedaan aan de Bioblitz.

Wil je nóg makkelijker werken? Download dan de app ‘Obsidentify’ op je mobiele telefoon. Maak een account aan en zoek onder het tabblad 'challenges' naar de Nationale Biodiversiteitschallenge. Like de challenge en leg je observatie vast met een foto. Als je de waarneming in één van de geselecteerde Natura 2000-gebieden hebt gedaan, telt deze vanzelf mee voor de Bioblitz!

Laten we samen op zoek gaan naar het meest biodiverse Natura 2000-gebied van België!

De natuur is kwetsbaar. Blijf tijdens je deelname aan de bioblitz altijd op de paden en berokken de natuur geen schade. 


Klik hier om naar de Bioblitzpagina op waarnemingen.be te gaan.

Klik hier om de Obsidentify-app te downloaden.

In deze Belgische Natura 2000-gebieden wordt een Bioblitz georganiseerd. Wil je meer weten over een gebied en de soorten die er voorkomen? Klik dan op een gebied voor meer informatie en inspiratie.